harde vloeren

Ieder huis of ruimte heeft een eigen identiteit en daarbij een unieke uitstraling en gevoel. Dit gevoel wordt grotendeels bepaald door de vloer en daarom is het enorm belangrijk de juiste afwegingen te maken bij het kiezen van een nieuwe vloer.

Harde vloeren zijn zeer slijtvast, kleurecht, onderhoudsvriendelijk en het aanbod is enorm waardoor u zeker weet dat uw perfecte vloer er tussen zit!

Niet alleen is de kleur of de tekening op een harde vloer bepalend maar ook de grootte van de tegel, plank of rol. Waar komt eventueel een naad te liggen, kiest u voor kleine tegels of planken waardoor ze vaker terugkomen of groter waardoor er een rustiger geheel gevormd wordt. Ook de steeds vaker terugkomende visgraat vloeren kunnen gelegd worden van pvc stroken waardoor uw woning weer helemaal bij de tijd is.

Pvc stroken komen in vele kleuren, diktes, uitvoeringen en afmetingen. Al deze verschillen creëren enorm veel mogelijkheden en manieren om te variëren in de manier van leggen. Hierdoor zijn pvc-vloeren uitermate geschikt voor veel verschillende ruimtes. Een visgraat pvc-vloer in de woonkamer oogt totaal anders dan een XL pvc-strook in de ontvangstruimte van een kantoorpand of ontvangstruimte.

Ook vloerverwarming is geen probleem voor pvc waardoor u ook in de winter over een lekker warme vloer kunt lopen!

Linoleum en marmoleum zijn bij Paul van Wees als forbo (’s werelds grootste linoleum producent) dealer goed vertegenwoordigd.

Linoleum is een vloerbedekking die veel wordt gebruikt in algemene ruimten, ziekenhuizen en sportzalen. Het is een product dat gemaakt wordt van uitsluitend natuurlijke producten en zeer slijtvast is. Wanneer Linoleum gekleurd wordt om een marmer-achtige textuur te creëren heet het marmoleum.

Een voordeliger alternatief voor linoleum en marmoleum is vinyl (zeil) dat veel gebruikt wordt in keukens en wasruimtes maar door de grote mogelijkheden in kleuren en prints die gemaakt kunnen worden wordt het ook vaak toegepast in andere delen van het huis.

Vinyl is makkelijk in onderhoud en heeft een dempende werking, daardoor is het wel zachter dan linoleum en marmoleum en wat gevoeliger voor drukpunten.

Natuurlijk bent u niet volledig gebonden aan een type vloer. Er kan gecombineerd worden. Harde vloeren kunnen naast elkaar komen te liggen in een keuken en woonkamer of een woonkamer en de entree. Ook kunnen harde vloeren en tapijt naast elkaar komen te liggen, denk aan een tapijt in de woonkamer en harde vloer in de keuken of entree.

Daarnaast kan een karpet ook een uitstekende aanvulling zijn om een bepaalde sfeer te creëren of een deel van een kamer te accentueren.